top of page
Portretfoto van Asy Bright door Olaf Schouw Biografie

ASY BRIGHT

​De Huizerse Asy Bright zat voorheen zingend in de klas, ging zingend aan het werk en staat sindsdien zingend op het podium!  

Op dit moment is Bright aan de slag met bandvorming, songwriting en de release van haar playlist 'The Attic Sessions' die rond het eind van de zomer in 2018 op de planning staat.

Bright is regelmatig bij de lokale radio’s te horen en staat op het podium met covers en eigen werk zoals bij het Bevrijdingscollege Utrecht, PekingPop en diverse lokale festivals en events.

 

Bright heeft samengewerkt met verschillende producers als Mitch Blase, Luuk Le Voyager en Damien Statch. Zij zingt Pop met invloeden van diverse genres en is herkenbaar aan haar ‘Adele-meets-Rihanna’ sound.​

Portretfoto van Asy Bright door Olaf Schouw Biografie

"Asy Bright, The Big Big Bang! Jeetje zeg, wat geweldig goed dit. Ik word hier zo vrolijk van."

- Lambrecht, 6FM Weekend Live

"Asy Bright rocked the stage today 

#underrated #artist"

- @gibsondelasoul, Instagram.

"Al mijn afwijzingen hangen aan de muur en herinneren mij eraan dat doorzettingsvermogen je een beloning zal geven."

- Asy Bright, In person

In 2012 meldde Asy Bright zich voor het eerst aan bij meerdere muziekopleidingen. Na drie afwijzingen, sloeg zij het jaar over en besloot fulltime te gaan werken.

 

In 2013 meldde zij zich weer aan, maar opnieuw werd zij afgewezen. Hierdoor besloot Bright te gaan starten met de studie Management & Bedrijfskunde aan Scheidegger Opleidingen in Maarssen om haar carrière te ondersteunen.

 

In 2014 slaagde Bright dan ook succesvol en startte direct aan haar nieuwe studie Artiest aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht.

In 2017 slaagde Bright opnieuw succesvol en begon een crowdfundingactie om haar aankomende project te realiseren. €2100 was het bedrag dat nodig was, maar Asy Bright heeft binnen 40 dagen €2200 weten op te halen.

bottom of page